Taipei – Asiens oversete hovedstad

Tekst og billeder er af OnTrip.dk, der er en rejselysten familie bestående af Maria, Annette og Tore. Med en stor passion for at rejse, har de besøgt 6 kontinenter og mere end 50 lande. Læs mere om alle deres rejser på deres danske rejseblog OnTrip.dk.

Se verdens næsthøjeste bygning, oplev de velsmagende natmarkeder, den venlige befolkning og den omkringliggende natur, alt sammen samlet i Taipei.

Taipei er Taiwans hovedstad og et alt for overset højdepunkt i Asien. Taipei ligger og gemmer sig derude i det store Stillehav, tæt på Kinas kyst. Er Taiwan så kinesisk, ja det mener kineserne. Men Taiwan har selvstyre og den mangeårige vesterlandske indflydelse, skinner igennem i hele Taiwans kultur.

I Taipei står oplevelserne i kø, i den meget anderledes storby og med priser på et niveau, som enhver dansker kun kan glæde sig over. Taipei er som by velordnet og ikke særlig turistet, den tilbyder velfungerende transport og en skøn blanding af mange kulturer.

2015.08 Taipei - Asiens oversete hovedstad 1

Taipei 101

Verdens næsthøjeste skyskraber der med sine imponerende 508 meter skal besøges. Bare at stå ved foden af denne kæmpe, bøje din nakken bagover og bliv imponeret over dette fantastiske byggeri. Bagefter kan du tage en af verdens hurtigste elevatorer op i bygningen for på toppen, at blive belønnet med en fantastisk udsigt ned over byen.

2015.08 Taipei - Asiens oversete hovedstad 2

Chiang Kai-shek Memorial Hall

Oplev det nationale monument, som er rejst til ære for den tidligere præsident for Taiwan Chiang Kai-shek. Gå op ad de 89 trappetrin og oplev den enorme statue af Chiang Kai-shek. Hvis du er heldig rammer du det underholdende og anderledes vagtskifte med de soldater der altid vogter over stedet.

Heroppe fra toppen af monumentet kan udsigten nydes til pladsen Liberty Square, der har en særlig betydning i Taiwans nyere historie, for et friere politisk system. Pladsen huser også de to smukke ens bygninger National Concert Hall og National Theater. På vej ud kan stilheden nydes i den smukke omkringliggende park, som er en af byens åndehuller.

2015.08 Taipei - Asiens oversete hovedstad 3

Taipei Zoo

Se de store pandaer i naturlige omgivelser, oplev den temaopdelte have og nyd naturen i Zoo der ligger lidt udenfor Taipei. Mængden af dyr er enorm i Taipei Zoo, som også er den største i Asien og dette til en behagelig billetpris på under DKK 20. En rigtig god oplevelse for hele familien.

2015.08 Taipei - Asiens oversete hovedstad 4

Lungshan temple

Nyd det smukke buddhistiske tempel, som oprindelig blev bygget i 1738. Træd ind i en hel anden verden, se og mærk følelsen af det smukke bygningsværk med masse af detaljer. Oplev lydende, lyset, den messende sang og duften fra alle røgelsespindene.

2015.08 Taipei - Asiens oversete hovedstad 5

Maokong Gondola

Tag en tur med svævebanen, lad den føre dig op i bjergene, nyd naturen og se Taipei fra oven. Gå en tur på en af de mange vandrestier, hvor vejen kan ligges forbi et eller flere af de mange templer. Tilbage ved Maokong Gondola kan der nydes en forfriskende the i et af de mange thehuse, inden turen går ned igen med svævebanen.

2015.08 Taipei - Asiens oversete hovedstad 6

Natmarkeder

Spis din aftensmad på et af byens mange natmarkeder, som er et af Taipeis varemærker. Mærk det summende liv af mennesker, duften af krydderier og glæden der findes på disse markeder. Shop igennem, køb nyt tøj eller sko for bagefter, at spise den friske veltilberedte mad fra gadekøkkenerne, som kan nydes for billige penge.

2015.08 Taipei - Asiens oversete hovedstad 7

Hvis du planlægger en Asien rejse, håber vi at have givet en appetitvækker på en alt for overset storby i Asien. Taipei er en fascinerende by med masser af puls, venlige mennesker og det er en by som kan oplevelses inden alle andre turister også finder den. Ovenstående er et lille udpluk af de mange muligheder, som Taipei rummer. Find flere ideer til din rejse til Taipei på OnTrip.dk, bare søg på Taiwan.

2015.08 Taipei - Asiens oversete hovedstad 8

Bag bloggen OnTrip.dk er der en rejselysten familie bestående af Maria, Annette og Tore. Med en stor passion for at rejse, har de besøgt 6 kontinenter og mere end 50 lande. Læs mere om alle deres rejser på deres danske rejseblog OnTrip.dk

There is 1 comment for this article
  1. Tine at 6:09 pm

    Det lyder som en fed by! Jeg har længe hørt masser af godt om Taiwan og dette satte da lige et ekstra lille skub i lysten til at rejse dertil :) og en tur i zoo til under 20 kr lyder da fantastisk! Åh, jeg håber at komme forbi en gang til næste år :)