Savannen kalder

Efterhånden har en stor del af den danske befolkning besøgt de lande, der ligger rundt omkring Middelhavet. Thailand er blevet det nye Mallorca. En stigende del af danskerne ønsker at opleve noget ekstraordinært. Derfor skifter de klorholdige swimming pools langs Middelhavet ud med Land Rovers, lodges og det rige dyreliv på den afrikanske savanne.

Artikel_Tembo-safari-Danskerejseblogs

Ikke helt så nemt og det hele værd

At tage et par uger til Zimbabwe, Kenya eller Sydafrika ER noget andet end en all-inclusive-ferie på Mallorca. Til gengæld er oplevelserne også af en anden kaliber. At blive holdt vågen af en sulten løves brøl vil uden tvivl virke ganske uforglemmeligt. Det er sådan noget gode ferieminder og gode historier bygges af.

Vaccinationer

Afrika er et stort kontinent med et anderledes dyreliv og sygdomsbillede end vi er vant til, når vi sammenligner med de sædvanlige rejsemål. Derfor er det en ualmindelig god idé at undersøge, hvilke vaccinationer, der vil være relevante. I den forbindelse er vaccination.dk et godt sted at finde svar. Det er eksempelvis stivkrampe, difteri, malaria og lignende sygdomme, man kan lade sig vaccinere mod.

Ikke gå ned på udstyr

En af de ting, som rejsende til den afrikanske savanne og natur nævner, er at man ikke må gå ned på udstyr. I den forbindelse er det oftest video- og kameraudstyr, der tænkes på. På safarirejser hører der ofte en veludrustet fototaske med. Når man – efter at have kørt en lang dag rundt i den firhjulstrukne Land Rover – ser det perfekte motiv til billedet, gælder det om at have den rette linse på det gode kamera. Selv om hunelefanten og dens unge, der bevæger sig stille mod den nedgående sol, for altid vil være prentet på ens nethinde, er det vigtigt at få billedet i kassen. Til dem, der ikke var med.

Eventyr i blodet

At tage til Afrika på safari kræver lidt mere eventyr i blodet end hvis turen gik til Harzen. Og det er da også et eventyr, som udfolder sig, når man har taget turen til Afrika. Det ER vildere og mere uforudsigeligt. På en safari er der typisk lagt dagsudflugter ind. Ikke to vil være ens, for man ved jo aldrig, hvornår man lige ser en gepard nedlægge et bytte eller en elefant, der vil hilse på.

At tage på safari i Afrika er ikke den mest udbredte ferieform. Sådan bliver det formodentlig heller ikke. Der findes i dag rejsebureauer, der har specialiseret sig i safarirejser til Afrika. Disse har typisk også mere specifikke oplysninger om de bedste rejsetider og andre praktiske oplysninger

 

Indlægget er skrevet i samarbejde med Tembo Safari

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>