Miniguide til rejseforsikringer: Dét skal du vide

Det er vigtigt at være ordentligt forsikret når man skal ud og rejse. Denne guide gennemgår derfor alle de vigtigste informationer omkring rejseforsikringer. Du kan blandt andet læse om:

  • Hvordan du er dækket i Europa og resten af verden
  • Hvilken type rejseforsikring du bør vælge
  • Hvordan du finder den billigste rejseforsikring

kort-forsikring

Du blå sygesikring dækker kun i Europa

Når du rejser i Europa er du dækket af det blå sygesikringskort. Det giver dig ret til behandling, fra det offentlige sundhedssystem, på lige vilkår med borgerne i det land du befinder dig i.

Nogle europæiske lande, som eksempelvis Frankrig, har delvis egenbetaling ved læge- og hospitalsbesøg. Da der gælder samme vilkår, betyder det, at du ligeledes skal betale en del af behandlingen hvis du bliver syg. Noget vi ikke er vant til i Danmark.

Bemærk at hjemtransport aldrig dækket af det blå sygesikring. Hvis det vurderes at du skal transporteres hjem med lægeassistance, så er det altså udelukkende dig selv der kommer til at betale regningen.

En rejseforsikring dækker alle omkostninger ved lægebehandling, hospitalsindlæggelse og hjemtransport. Det har ingen indflydelse om der er delvis egenbetaling eller ej. Hele regningen bliver sendt til forsikringsselskabet.

Udover det, så dækker en rejseforsikring blandt andet også mod tyveri og røveri, retshjælp, ferieboligsikring, personlig sikkerhed og krisehjælp. Alt sammen noget som det blå sygesikringskort ikke dækker.

Udenfor Europas grænser er du på egen hånd

Der er ingen offentlig sygesikring der dækker dig når du forlader EU. Det er udelukkende dig selv der har ansvaret for om du er ordentligt forsikret. I nogle lande, som eksempelvis Rusland og Cuba, kræver de at du har en rejseforsikring, før de accepterer dig som turist i deres land.

Det siger lidt om hvor vigtigt det er at have en rejseforsikring. Kommer du alvorligt til skade uden en rejseforsikring, så er der kun én til at betale for behandlingen. Det er dig selv. Udenrigsministeriet pointerer sågar på deres hjemmeside, at de kan assistere dig hvis du har behov for hjælp, men de kan ikke betale for dig.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge?

Der er sædvanligvis to typer rejseforsikring at vælge mellem, årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer. De henvender sig til to forskellige slags rejsende.

Årsrejseforsikringen anbefales til dem som rejser meget. Skal du ud og rejse mere end to gange i år, bør du derfor overveje at købe en årsrejseforsikring. Den gælder, som navnet afslører, for et år ad gangen, og du kan bruge den på lige så mange rejser du har lyst til. Der er ingen forskel i pris, uanset om du rejser to eller ti gange om året.

Der er kun én begrænsning. Hver enkelt rejse må maksimalt 30 eller 60 dage, afhængigt af hvilket forsikringsselskab du vælger. Skal du på en længere rejse, må du derfor vælge en enkeltrejseforsikring.

Enkeltrejseforsikringen kan købes fra en dags varighed og helt op til 24 måneder hos nogle forsikringsselskaber. Du vælger de præcise datoer for hvornår du forlader Danmark, samt hvornår du vender tilbage igen. På den måde dækker rejseforsikringen dig for hele rejsen, men du betaler ikke mere end du har brug for.

Sådan finder du den billigste rejseforsikring

Det er vigtigt at huske på, at prisen på rejseforsikringer ofte hænger sammen med hvor godt du er forsikret. Det er derfor ikke altid den billigste rejseforsikring der er bedst. Brug en sammenligningsside som www.rejseforsikringsguiden.dk, til at danne overblik over både pris og vilkår på rejseforsikringer. På den måde sikrer du, at du køber den bedste og billigste rejseforsikring, der passer til alle dine behov.

Save

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>