Guide til Miami

Er du til skønne badestrande, trendy natteliv og mærkevareshopping til absolut overkommelige priser? Så er Miami helt sikkert noget for dig.

Hvem har ikke siddet foran fjernsynet og tænkt sig til Miami, når film som Bad Boys, Casino Royal, Miami Vice eller andre film, som er optaget i Miami, er rullet over skærmen? Vi har ihvertfald. Og har du een gang besøgt Miami, ved du også, at byen, måske lige foruden hvinende bildæk og skyderier på strandbredden, er ligesom i filmene: flot, farverig og fuld af solrige oplevelser.

SANYO DIGITAL CAMERA

Mere end dét…

Graver du lidt dybere i guidebøgerne, finder du dog også meget andet end sol, strand og det pulserende natteliv. Miami byder nemlig på et væld af kultur-, mad- og sportsoplevelser, smuk natur og et dyreliv, som ikke findes andetsteds i USA.

Vidste du for eksempel, at man i området omkring Miami finder nogle af Floridas bedste golfbaner, at byens basketballhold er blandt verdens allerbedste, eller at man flere steder rundt om i byen finder sushi i særklasse?

Med sine 433.136 indbyggere er Miami den mest folkerige by i det sydlige Florida. I metroområdet omkring Miami bor der mere end 5 millioner indbyggere, hvilket gør Miami til det fjerde mest folkerige byområde i USA.

Hvad skal man opleve?

Er du på udkig efter een på opleveren, byder Miami på oplevelser i top-klasse. Shopping, kultur, sport, restauranter og natteliv i verdensklasse er blot nogle af de ting, der venter dig, hvis du planlægger at besøge Miami.

Shopping

Bor du ved South Beach under opholdet i Miami, er der gode shoppingmuligheder i området omkring Washington Avenue og Lincoln Road. Her finder du alt fra modetøj og elektronik til møbler og indretningsartikler. Området er desuden spækket med lækre restauranter og caféer, hvor du kan lade batterierne op, når shoppeenergien slipper op.

Har du mulighed for at afsætte en dags tid til shopping, er Sawgrass Mills Mall i Sunrise helt klart et besøg vejr. Sawgrass Mills er med sine mere end 350 butikker Floridas største mall, og her finder du, bogstaveligt talt, alting – til priser, som er til at betale.

Natteliv

Nattelivet i Miami er nærmest ubeskriveligt og skal selvfølgelig opleves under opholdet i byen, hvis man er til fest og farver.

I Miami findes der barer, natklubber og diskoteker for alle – hver dag, 24 timer i døgnet. Om du er til pop, rock, jazz eller techno, er der helt sikkert et sted for dig. LIV, MYNT og Mansion Nightclub er blandt de mest kendte natklubber i Miami.

Flere natklubber i Miami lukker kun selskaber ind, hvis andelen af kvinder er større end mænd. Er man en flok fyre på tur, kan det være en god ide at slå sig sammen med et hold kvinder fra hotellet el.lign.

Mad & Drikke

Nationalretten i USA, skulle man tro, er burger med fritter. En fantastisk spise, som mange af os holder af og gerne spiser lidt for ofte. I Miami får du dog meget andet end junk- og fastfood. Madscenen i Miami er især kendt for fisk og seafood i særklasse.

Vælger du alligevel at få efter burgere og pommes, er Hooters en helt speciel restaurant, som kan opleves flere steder i Miami. Selvom personalets uniformer mest af alt leder tankerne hen på en dansebar, er Hooters faktisk en ganske populær familierestaurant i USA – og alle er velkomne hos dem.

Basketball & Amerikansk Fodbold

Er du til sport, bør du, før afrejse, undersøge programmet for henholdsvis NBA og NFL. Spiller Miami Heat (Basketball) eller Miami Dolphins (Amerikansk Fodbold), mens du er i byen, bør du overveje at købe billetter til kampene.

Den lokale basketballarena har plads til 19.600 siddende tilskuere og Dolphins’ fodboldstadion hele 75.000 tilskuere, så du kan nok forestille dig, at det er en fest, når byens hold spiller kampe. Modsat mange europæiske fodboldfans, kan fans fra basketball- og fodboldhold i USA sagtens enes – og fester gerne sammen før og efter kampene.

Miami-heat-basketball

Hvad skal man se?

Miami er spækket med seværdigheder, som bør ses af enhver, der lægger vejen forbi byen.

South Beach

South Beach er velnok den mest “kendte” seværdighed i Miami. Stranden er kendt fra film og tv-serier samt sladderblade, der ofte bringer kendisrapportager fra det kridhvide sand på South Beach.

Pak badetøj, håndklæder og godt med solcreme og nyd en dag på een af verdens bedste strande.

Forfriskninger fås til rimelige priser på nærliggende restauranter og supermarkeder – og trænger du til en pause fra solens stråler, er der rig mulighed for souvenir-shopping på Ocean Drive.

Art Deco Distriktet

Interesserer du dig for kunst og arkitektur, vil du helt sikkert synes om det historiske Art Deco Distrikt ved South Beach. Her finder du ikoniske bygninger i alskens pastelfarver, som siden 1920’erne har været blandt byens vartegn.

I området finder du masser af hyggelige fortovscafeer og barer, hvorfra udsigten til de smukke bygninger kan nydes, mens energidepoterne fyldes op med friske smoothies, juices eller hjemmelavet bagværk.

GoCar Tours

En skæg måde at se Miami på er fra sæderne i de såkaldte GoCars: Små trehjulede biler uden tag, som bringer dig helt tæt på atmosfæren og livet i Miami.

De små biler er udstyret med voiceguides, som løbende fortæller dig om områder, bygninger og seværdigheder, du passerer i din GoCar. Flere virksomheder tilbyder lignende ture på Segways, ATV’er, tandemcykler o.lign. køretøjer.

University of Miami

Vil du opleve den amerikanske collegestemning, som man så ofte ser på tv og i de amerikanske ungdomsfilm, bør du besøge University of Miamis campus i Coral Gables.

Universitetets område er åbent for alle og tilbyder endda (gratis) guidede rundvisninger. På skolens område finder du blandt andet træningscenter, poolområde, restauranter, biograf, enorme auditorier og et 9-etagers bibliotek.

Med sine 15.000+ studerende og mere end 13.000 ansatte er University of Miami een af Miami’s største arbejdspladser – og en attraktion, som helt klart er besøgstiden værd.

University-of-Miami-indgang

Overnatningsmuligheder i Miami

Uanset budget, er der masser af overnatningsmuligheder i Miami. Hotel, hostel eller privat ferielejlighed er de tre mest almindelige steder at bo – og her er der nok at vælge imellem.

Hoteller

Generelt, er “turistklassehotellerne” i Miami ikke noget at skrive hjem om. Faciliterne er gerne slidte og er der en pool, skal du ikke forvente, er den er ligeså pyntet og passet som på tilsvarende hoteller i Europa.

Det, som virkelig trækker hotellerne op, er gerne beliggenheden. Kun de færreste bruger flere timer om dagen på hotellet, når de opholder sig i Miami; og derfor vil beliggenhed mange gange være vigtigere end flotte gulvtæpper og friserede morgenmadsbuffeter.

Hostels

Kan du leve med at skulle dele værelse med 5-10 unge backpackere, er der gode penge at spare ved at indlogere sig på et hostel i Miami.

Der ligger hostels rund om i byen, og jo tættere på South Beach, du kommer, desto yngre og mere festlystne bliver dine værelseskammerater. Vil du kunne sove om natten, kan det være en god ide at bevæge sig lidt væk fra “partyzonen”.

Ferielejligheder

Der er masser af private, som udlejer lejligheder i Miami. Både lokale og udlændinge (også danskere) har ferielejlighed i Miami, og for ikke at skulle betale for en tom lejlighed 11 måneder om året, vælger mange at leje den/dem ud.

Lejlighederne finder du nemmest ved at benytte sider som AirBnB eller ved at google termer som “holiday apartments miami”, “holiday rentals miami” eller “ferielejlighed miami”.

Tekst og billeder er af Peter Christensen, som selv har boet og studeret i Miami. Foruden gæsteindlæg og artikler rundt om på nettet om rejser til alverdens lande, skriver Peter om sin favorit rejsedestination, Berlin, på HalloBerlin.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>