Forbered dig hjemmefra og spar penge på rejsen

Ville det ikke være dejligt, hvis det var billigere at tage på ferie? For mange danskere er en rejse forbundet med store omkostninger, og det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen. Men en rejse behøver slet ikke at være så dyr. Bruger du lidt tid hjemmefra på ferieforberedelser, kan du skabe mere luft i dit feriebudget.

rejsetips

Book i god tid

Ofte venter vi til sidste øjeblik med at købe vores rejser og gør det i nogle tilfælde først, når vejrprognosen for den kommende uge varsler regn. Hvis du har mulighed for det, er det en god idé at booke i god tid, da priserne oftest stiger, jo tættere du kommer på afrejsedato. Prøv desuden at undgå at købe din rejse til juli måned. Har du mulighed for at rejse i for eksempel august måned, kan du i nogle tilfælde spare op til 20 % på din rejse.

Vær opmærksom på turistfælderne

Et andet råd er for så vidt muligt at prøve at undgå turistfælderne. Oftest har man tendens til, at vælge de mest populære rejsemål, hvor charterselskaberne flyver til, men det kan nemt blive dyrere end nødvendigt.

Har du lidt ekstra tid, kan det sagtens svare sig at booke billetter og hotel selv, uden om rejsebureauerne. Prøv at undersøge priserne i byer, der ligger i nærheden af din foretrukne rejsedestination. Ofte kan man finde langt billigere hoteller dér end i centrum, så hvis du ikke har noget imod en 10-15 minutters længere transporttid, kan der være mange penge at spare her. Momondo.dk og Hotels.com er gode steder at starte.

Tag valuta med hjemmefra

Ikke alle tiltag kan spare dig mange tusinde kroner, men mange danskere glemmer at være opmærksom på de mindre udgifter, der kan forekomme i forbindelse med at rejse, og det kan hurtigt løbe op, hvis man ikke passer på. Det kan f.eks. være dyrt at komme hjemmefra uden at have vekslet penge. Udenlandske banker tager ofte høje vekselgebyrer. Som regel sparer du meget ved at veksle valuta i din egen bank eller på et vekselkontor, såsom Forex, inden afrejse.

Løber du tør for kontanter i løbet af din rejse, vil det bedste være at betale med dit VISA-kort, Mastercard eller andre kreditkort. Der vil oftest være et lille gebyr, men det er sjældent, at det overgår bankernes gebyrer.

Slå dataroaming fra

Dit mobilabonnement kan også være skyld i ekstra ferieomkostninger. Et godt tip er at huske at slå dit mobildata fra, så snart du forlader Danmark. Er du interesseret i, at bruge internet eller at telefonere, imens du er i udlandet, bør du tjekke dit abonnement og dets vilkår hjemmefra. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser, når du modtager din telefonregning.

Du kan finde mange flere gode spareråd – både til hverdagen og til ferien – på Samlino.dks blog.

 

Indlægget er skrevet i samarbejde med Samlino

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>