Drivingusa på roadtrip: “ The Rocky trail “

Indlægget er skrevet af Michael Bo Christensen der skriver på rejsebloggen drivingusa.dk

Det var mere en let berøring, end en rusken. Den er fem i, hviskede hun. Jeg svingede øjeblikkelig benene ud af sengen. Tændt. Spændt. Vidste hvad der skulle ske. Kort efter er jeg ude på den fælles terrasse, hvor ca. 20 personer, tydeligvis fra mange verdensdele, gjorde sig klar, mens de finindstillede deres dyre fotogrej. Der var stille. Nærmest respektfuld stille. Som i en John Ford instrueret film, gik hun scenevant ind foran kameraet med en western kulisse, i det helt store format, som baggrund. Der var hun. Moder sol. Stille og rolig dukkede hun frem bag de majestætiske klippeblokke og kastede sine lange stråler ud over det røde landskab. Morgenen var kommet til Navajo indianernes reservat i Monument Valley.

drivingusa_2

Vi er på roadtrip. Dag fem. Kl. 8 er vi afsted. Jeg trykker på knappen der slår taget ned på den næsten nye Mustang Convertible vi har lejet. Jeg elsker den lyd. Nu kan jeg se himmelen. Der er varmebølge i Utah. 27 grader fra morgenstunden. Køletasken er fyldt med drikkevarer lagt på is. En uundværlig rejseledsager. Vi stopper mange gange for at fotografere, mens vi forlader John Waynes westernkulisse. Det sidste klik blir taget midt på vejen, lige der hvor Forrest Gump, pludselig stoppede med at løbe. Nu vil jeg ikke mere, sagde han, efter at have løbet USA tyndt. Jeg fortsætter.

drivingusa_1

Mexican Hat og San Juan River forsvinder i bakspejlet. Gør holdt ved Gooseneck Statspark, hvor floden bugter sig og danner et S midt i det golde landskab. Her er der øde, som i øde. Lidt efter stopper vi ved indgangen til Valley of the Gods. Den kender jeg ikke, men gør et notat om at checke op på den. Vi skal over et bjergpas, frygtindgydende “Moki Dugway”, en smal sandet og støvet vej uden rækværk. Vi kører op og op i skarpe hårnålesving. Vi møder kun een modkørende bil på den lange strækning. Jeg ser den i god tid og trækker ind, for ikke alle steder er der plads til to biler. Vi smiler til hinanden, da han langsomt passerer os. Et lidt usikkert smil, velsagtens. Ruten jeg blot kendte som Hwy. er på listen over Amerikas farligste veje, erfarer jeg senere på dagen.

drivingusa_3

Vi har fundet en perle, der skal checkes. Natural Bridges National Monuments er en lille, ikke særlig kendt naturpark. Nede i de smukke canyons er der skabt naturlige broer, fra tiden hvor området stod under vand. Ikke den mest nærliggende tanke, da vi i 38 graders varme klatrer derned. En halv time senere er der “pay off”. Dette er et utroligt smukt sted. Vi tar ikke alle nedstigningerne på grund af varmen, men må nøjes med fotos fra de mange “overlooks” inden vi sætter kursen mod Arches National Park. Den skal vi se i morgen. Dag seks.

Save

Save

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>