3 store safari-destinationer

I denne artikel bevæger vi os længere sydpå end vi normalt gør i vores artikler. Vi har nemlig talt med én af Danmarks mest erfarne safari-arrangører: Tembo Safari, der er drevet af Hans og Sanne. De arrangerer safarirejser for eventyrlystne danskere til en lang række afrikanske rejsemål. Vi bad dem om at præsentere tre af de mest populære destinationer når det kommer til safari.

image

Tanzania

Dette østafrikanske land og Kenyas nabo er et af de mest besøgte land blandt safarientusiaster. Dette skyldes ikke mindst Serengeti-sletten i den sydlige del af landet. Serengeti – der betyder “endeløse sletter” – er et gigantisk område med ufattelige mængder af dyr. Man siger at der er mere end én million gnuer og mange tusinde zebraer på Serengeti alene. Og det stopper ikke her, for her kan du også møde alle de andre klassiske afrikanske dyr som leopard, løve, gepard, elefant og gazelle.

Tanzania byder på så mange seværdigheder – bl.a. Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro og steder fra UNESCOs verdensarvsliste.

Læs mere om Tanzania her.

Sydafrika

En anden safari-klassiker i den helt anden ende af Afrika er Sydafrika med den kendte nationalpark, hvor de fleste safarirejser går til: Kruger National Park. Kruger er en stor og fantastisk smuk nationalpark , der ligger op til de imponerende Drakens-bjerge, hvor man kan tage hen på panoramature, hvis man skulle blive træt af at kigge på flot natur og spændende dyr.

Sydafrika er et af de mest civiliserede lande i Afrika og er vant til at håndtere safari-turister fra Nordeuropa og USA.

Læs mere om Sydafrika her.

Madagaskar

Den tredje destination, som du helt sikkert bør overveje, hvis du vil prøve noget andet end det sikre og mest almindelige, er øen Madagaskar, der ligger ude i det Indiske Ocean på Afrikas sydøstkyst. Madagaskar regnes som “verdens ældste ø” og rummer et helt unikt dyreliv. Faktisk siger man, at hele 80% af dyrearterne på denne ø, ikke findes nogen andre steder i verden.

Læs mere om Madagaskar her.

Dette var blot tre ud af mange afrikanske safari-destinationer. Måske er din nysgerrighed blevet pirret? Måske har du slet ikke lyst til jagt, men så skal du vide, at en stor del af de danskere der tager på safari ikke er bevæbnet med andet end et kamera og deres eventyrlyst.

 

Indlægget er skrevet i samarbejde med Tembo Safari

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>