3 must-visit museer i Amsterdam

Amsterdam har en rigtig spændende historie bag sig, og det har også givet anledning til en masse seværdigheder i byens smukke og traditionelle omgivelser. Udover helhedsoplevelsen af den Amsterdamske infrastruktur, er museer i Amsterdam klart den mest populære attraktion for udenlandske turister.

Forklaret i tørre tal, er der over 70 forskellige museer, som tilsammen tiltrækker over 7 millioner turister hvert år. Hvad er der i de forskellige museer? Primært ost, øl og kunst. Og også en god håndfuld om sex og cannabis. En perfekt blanding – hvis man spørger de rigtige mennesker.

Jeg har for nyligt været afsted i Amsterdam med min kæreste, hvor vi slog vejen forbi knapt ti forskellige museer. Tre af dem vil uddybe lidt omkring, da de, efter min mening, er et must at besøge, hvis du planlægger en tur til Amsterdam.

Rijksmuseum

Rijksmuseum er klart ét af de mest besøgte museer i Amsterdam, og det er ikke uden god grund. Er du afsted med familien, er det det perfekte museum at besøge, eftersom voksne betaler 17,5 euro for indgang – og resterende under 18 får gratis entre. Perfekt, ikke?

Rijksmuseum udstiller populære kunstværker fra kunstnere verden. Bare for at nævne nogle, er der Rembrandt, van Dyck og Vermeer. Derudover finder du også udstillinger fra alle de forskellige tidsperioder.

Det er et perfekt museum at besøge, hvis du vil have et fremragende indsigt i Hollands imponerende kunsthistorie.

amsterdam1

Stedelijk museum

Stedelijk museum er også ét af de helt store museer i Amsterdam. Museet er berømt for den gigantiske udstilling af moderne kunst.

Hvis du er typen, der ikke er så meget til at kigge på de flotte penselstrøg og underlagte betydning i maleriers komposition, kan du også sagtens besøge Stedelijk museum – der er nemlig en masse forskelligt moderne kunst, som vil interessere selv den mindst museumsglade person.

Dette museum huserede tidligere den største Van Gogh samling, men den er sidenhen blevet adskilt i Van Gogh museet.

amsterdam2

Van Gogh Museet

Historien om Van Gogh er vanvittig spændende. Kunstneren der i sin korte karriere kun nåede at sælge ét maleri, og sidenhen er gået hen og blevet den mest inspirerende og populære maler i vores historie.

Museet er skabt på baggrund af Van Goghs nevøs samling af sin onkels værker, som har fået tildelt et helt museum for sig selv. Dette museum er klart et must-see, hvis du kommer forbi Amsterdam.

amsterdam3

Bonus – Anne Franks hus

Ja – jeg havde kun tænkt mig at anbefale 3 museer, men denne kan jeg næsten ikke tillade mig at undlade. Anne Franks historie kender de fleste. Jødefamilien der gemte sig på sit loft under Nazitiden, mens datteren – Anne Frank – skrev på livet løs i sin dagbog.

I Anne Franks hus (som museet hedder), kan du opleve hele den fascinerende historie om Anne Frank og hendes familie. Du skal dog være opmærksom på, at museet ikke er særlig stort i forhold til dens popularitet. Hvis du slår forbi Anne Franks hus midt på eftermiddagen i en ferieuge, kan du godt forvente at vente i kø et par timer eller tre. Men det er ventetiden værd!

amsterdam4

Mit navn er Marcus, og jeg har skrevet denne artikel. Når jeg ikke befinder mig ude i den store verden – altså udenfor Danmark – driver jeg RejseGear.dk, hvor min makker og jeg sælger kufferer og rejseudstyr. Og selvfølgelig også kommer med gode tips til din egen rejse.

There is 1 comment for this article
  1. TripEconomy at 11:03 am

    Hej, flot billede og flot udsigt. Jeg håber jeg en dag får muligheden for at tage dertil, iøvrigt en god artikel og nyttige imformationer. Hav en god dag, og fortsæt med at rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>