10 spørgsmål til Line Wagener (alleud.dk)

Vi har stillet 10 spørgsmål til Line Wagener, der blogger om aktive rejser med børn på rejsebloggen Alle Ud.

linewagener

1. Hvad har du altid med på din rejse?

Når jeg er på aktive rejser – uanset om det er cykeltur, vandring eller kano medbringer jeg altid en tynd uldhue, førstehjælps-kit, en bog), et spil kort, mørk chokolade og en pandelampe.

Og det vigtigste: En siddepude! Ja, det er egentlig bare et afklippet stykke liggeunderlag i A4 størrelse. Det er genialt, fordi det intet vejer –  og altid giver mig et tørt og ”varmt” sted at sidde.

2. Hvad er dit bedste rejsetip?

Tag på mikroferie! Du behøver ikke købe dyre flybilletter til den fjerneste del af verden og være væk i halve år for at få fantastiske rejseoplevelser. En nat i shelter i et smukt naturområde kan være mindst lige så berigende. Det er 100 gange nemmere at få presset ind i hverdagen – for børnefamilier og andre med en travl dagligdag.

3.  Hvad er dit bedste rejseminde?

I foråret 2015 cyklede jeg med min kæreste og vores to børn på 6 og 8 år fra Basel i Schweiz til Budapest i Ungarn. Vi sov på nogle fantastisk smukke primitive teltpladser i Tyskland og Østrig omkranset af bjerge, så Donau vokse sig fra en lille å til en brusende flod. Lavede mad på vores trangia og oplevede foråret indtage Europa. Sammen klarede vi de stejleste stigninger – og tilbagelade 1.500 km på vores fire cykler. Dér knyttede vi nogle bånd, der aldrig ku’ skabes i hverdagen derhjemme.

4. Hvad har været din værste rejseoplevelse?

I 1997 rejste jeg rundt i Israel og Egypten med en veninde. I Egypten var vi blevet småkvapsede af dårlig mad, og vores ansigter var deforme af giftige myggestik, som lækkede gule safter. Vi følte os virkelig ulækre. Alligevel råbte mændene af os overalt. Det var forfærdeligt. Vi kunne ikke gå nogen steder uden konstante tilråb og tilnærmelser –  og jeg kan huske, hvordan vi flere gange flygtede ind bag en dør og græd, fordi det var så anstrængende og grænseoverskridende.

5. Hvilke rejser har du på programmet det næste år?

Det ligger ikke helt fast endnu, men forhåbentlig et par kano- og cykelture i Danmark, en længere rejse med vandring i alperne og cykeltur langs en af de internationale EuroVeloruter – formentlig i Frankrig eller Østeuropa.

6. Har du en bucketlist? Nævn 5 steder du drømmer om at besøge

Nej, jeg har ingen bucketlist. Jeg leder efter smukke naturoplevelser og frihed.

7. Fortæl om din blog?

Jeg skriver om aktive rejser på www.alleud.dk. Bloggen Alle Ud handler om vandring, cykelture og kanoture for familier med børn.

Mange tror, aktive ferier er besværlige – eller tænker, at det er umuligt at tage på cykeltur eller vandring med børn. På Alle Ud giver jeg konkrete ideer til ruter og ture, der egner sig til børnefamilier. Gode råd til, hvad du som forælder kan gøre for at motivere dine børn. Og forslag til, hvordan I kommer i gang med aktive ferier – selvom børnene er små.

Interviews med andre forældre, der kan fungere rollemodeller, er også en vigtig del af bloggen.

8. Fortæl om dit mest læste indlæg på din blog?

Det handler om mod, nærvær og om at give værdier videre til sine børn. Indlægget er baseret på et interview med Lotte og Danny. De er mange måder er mine rollemodeller. Indlægget er deres rejsehistorie: En 2.000 km lang cykeltur med 4 små børn.

Det er historien om, hvordan børn får ansvar, om at stå udfordringer igennem som en familie, om at rejse ud for at finde nærvær. Historien handler også om, hvor ligegyldige, de dyre materielle goder, som vi fylder vores liv op med, egentlig er.

Jeg tror, indlægget er blevet læst så mange gange, fordi vi alle kan genkende ét eller andet i Lotte og Dannys historie. Du kan finde det her: ”Vi drømte om et frikvarter fra hverdagen. Danny og Lotte cyklede 2.000 km. med 2 blebørn og 2 småpiger”

9. Hvad er dit bedste råd til andre rejsebloggere?

Hmmm. At tænke læsernes perspektiv ind i hvert eneste indlæg.

Folk har travlt. De sidder med mobilen og har hele tiden ”What´s in it for me?-brillerne” på. Det er vigtigt, at stille sig selv spørgsmålet: Hvordan fanger jeg læserens interesse? Og hvordan bygger jeg indlægget op, så læseren bare er nødt til at læse hele indlægget til ende?

10. Hvilke blogs følger du?

Jeg følger ourdoorblogs, der også har fokus på kanoture, vandring, cykelrejser eller friluftsliv. Bl.a. Erik Jørgensens Kom Ud, Outsite.org, Mette Mortensens All-out, og Morten Rings vblog MM Outdoor på You Tube. Desuden følger jeg en forskellige kommunikations-og medieblogs. Blandt andet Bro Blog, Webwoman og Udelukkende Lund. Og ja – så i en helt anden boldgade: Jane Faerbers fabelagtige blog, Madbanditten. Jane har – selvom hun skriver inden for et helt andet område – inspireret mig meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>